HTML

Bohém napok

még párolog az űrhajóm, kint az esti kertben... nem lesz itt semmi különös... csak a szokásos agymenéseim

Critical Mass

CriticalMass 2008.04.20.

Címkék

Címkefelhő

közkívánatra

2008.03.26. 13:40

Már többen mondták, akik nálam ettek, hogy le kéne írnom a receptjeimet, de gasztroblogba nem fogok kezdeni, az tuti. Majd ide egy párat. Akkorhát legyen a

spenótos juhtúrós metélt:

hozzávalók: (kb. 4 személyre)

metélt tészta (én bigott módon ragaszkodom a durumlisztes Barilla tésztákhoz, jelen esteben a numero 13-ast használtam)
spenót (szezonon kívül mélyhűtött, nem előre fűszerezett)
juhtúró (kb. 10 dkg)
tejszín (1-1,5 dl)
lilahagyma (egy nagy fej)
fokhagyma (kb. 3-4 gerezd)
bazsalikom
zsálya
oregáno
olivaolaj

A tészta megfőzése tiszta sor gondolom, gyengébbek kedvéért még a pontos főzési idő is rajta van a dobozon.

A mártás pedig, szintén nagyon egyszerű:

Olivaolajon dinszteld meg a lilahagymát, utána mehet hozzá a fokhagyma és a spenótkrém (ha spenótlevelekből csinálod, akkor nem árt előtte enyhén sós vízben megfőzni, és összeturmixolni), bele pedig a zöldfűszerek. Kis főzés után állandó keverés mellett, mehet bele a juhtúró és sűrítésnek a tejszín. (Ezen a ponton egyébként mindenki szabadonengedheti a fantáziáját, és ízesítheti még a következőkkel pölö: kevés dijoni mustár, parmezán sajt vagy akár egy kanál pesto) Mikor a juhtúró teljesen elolvadt, kész is van a mártás. (Ilyenkor érdemes egyébként kóstolni, és utánasózni, ha szükséges, mert a juhtúró alapból elég sós.)
Még kis láng fölött forgasd bele a lecsöpögtetett tésztát, és forgasd át.

(mennyiségekre vissza se kérdezzetek, mert a legtöbb dolog esetében fogalmam sincs)

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://danaidak.blog.hu/api/trackback/id/tr25397461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása